måndag 11 mars 2013

Musik är grejen

Nej, jag har inte så mycket att säga. Ingenting alls, faktiskt.

Men jag tänker ändå raljera lite över vad som gått varmt i mina öron och ögon den senaste tiden. Och vad som borde göra detsamma hos dig.

The Reign Of Kindo heter ett band som jag snubblade över av total slump, av lite planlöst klickande på Last.fm. Hamnade på deras sida, bestämde mig för att lyssna. Och det var fantastiskt bra, visade det sig. Tänk jazz, tänk indie, tänk progressiv rock. Lyssna på skivan "This is what happens". Typ nu.

Jenny Gabrielsson Mares andra skiva "The ritual" trillade in genom mitt brevinkast för en tid sedan. Dröjde lite innan jag kom loss till att lyssna. Men till sist hände det. Och det visade sig finnas ett helt underbart litet album bakom det stiliga omslaget. "Twin Peaks" översatt till jazzpop. Enastående.

Såg Khoma på Sticky Fingers i går. Bästa spelningen jag sett i år, utan tvekan. Förband var Minora, som gav mig samma känsla som när jag såg dem på Trädgår'n i januari - jag blev helsåld. Färska ep:n "Into the ocean" har varit storfavorit de senaste tjugofyra timmarna.

Bring Me The Horizon? Ja, "Sempiternal" är bäst. Skulle bli extremt förvånad om någonting som släpps i år bräcker den. Håll utkik efter #150 av Close-Up, kommer någon gång i april.

Har så smått återupptäckt Backyard Babies, som var storfavoriter under 2009 och en viktig definition av min sommar det året. Önskar mig en återförening.

I fredags var jag på punkgig på hemska Hisingen. På Skriket. Tre band stod för underhållningen. Jag var där främst för nummer två, Håll Käften, Vad Vill Du!?, som regerar ohotat på Göteborgs punkscen. Öppningsbandet Åtgärdsprogrammet var en kul överraskning. Konceptet är tufft som få - Stig Järrels karaktär i "Hets" har placerats i Jan Björklunds skolvärld. Och så punkmusik till det. Briljant! Huvudbandet hette Beyond Pink, kommer från Malmö och är ganska hypade. Det får de gärna vara. Bara jag slipper lyssna fler gånger. I mina öron lät nittionio procent av musiken förjävligt.

Avslutningsvis: dagen har tillhört äldre gentlemän. I morse högg jag biljetter till Neil Youngs spelning på Forum i Köpenhamn i augusti. Kommer bli en guldkväll. Och under eftermiddagen fick jag klartecken om ett besök på Brewhouse på onsdag, när Steve Harris håller låda.

Musik är grejen.