onsdag 23 maj 2012

Torsdag, fredag, lördag

Jag vet vad ni alla ska göra då.

Jag vet vad jag ska göra, i alla fall. Och eftersom jag ska, så måste ni också. Hajar ni?

I alla fall. I morgon (torsdag, idiot) klockan 19:00 bör du befinna dig på Liseberg i Göteborg. Vid Taubescenen, inte i någon jävla flumrider. För att Carolina Wallin Pérez ska göra en spelning där och då. Och eftersom hennes färska skiva "Där vi en gång var" är smått fantastisk är närvaro obligatorisk. Tänk att få höra skönt dumglada "När lamporna tänds". Eller obarmhärtigt catchiga "Baby". Eller, kronjuvelen, den ångestladdade och helt fantastiska "Jag har fått nog av dig". Vansinnigt bra, kommer det bli. Minst lika bra som på Lilla Hotellbaren i Stockholm häromsistens.

Och lite drygt tjugofyra timmar senare, klockan 21:00 på fredag kväll, öppnar Sticky Fingers portarna. Där ska jag hänga på låset. Du också. Varför? Därför att Zombiekrig ska ha releasefest för sin nya platta "Den vänstra stigens ljus". Uppföljaren till debuten från 2010, "Undantagstillstånd", som ju var den absolut bästa skivan som släpptes hela nämnda år. Nya skivan är knappast sämre. Mindre punk, mer "Master of puppets". Bara "Battery"-passningarna i inledande "Själamord" är anledning att falla på knä och be om nåd. För att inte tala om de kaxiga, hårdslående "Häng dom högt över stan" och "Hatarna". Eller midtempokrossaren "Träl". Herre min skapare, det där riffet. Riffet! Alla ska dit. Alla!

Lördag, då? Jag talade lite om riff i förra stycket. Det här ska enbart handla om riff. För på lördag föräras Göteborg med ett besök av Black Label Society. Bandet som frontas av ingen mindre än Zakk Wylde. Om herr Wylde kan man ha spridda åsikter, men min är av följande slag - snubben är svincool! Varför Ozzy Osbourne valde att kasta ut snubben från sitt kompband till förmån för supertråkige Gus G kommer jag aldrig att förstå. Men, det är Ozzys förlust. För min del hoppas jag att Zakk kastar ut dängor som "All for you", "Suicide messiah" och "Overlord" över oss. För att sedan ge sig på "In this river". Den är så fin.

Och eftersom du hade en penna och din kalender framme när du läste det där, så ses vi väl i morgon? Och på fredag? Och på lördag? Bra. Du behöver inte bjuda på öl, jag dricker inte. Längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar