söndag 25 mars 2012

You Ate My Dog byter namn

Vid det här laget bör du veta att You Ate My Dog är ett fruktansvärt bra band från Stockholm. Jag utsåg dem till årets band 2011 med plattan "Like torches" och spelningar i Lund, Göteborg och Haninge som grund. Deras spelningar handlar alltid om samma fyra saker - charm, pepp, energi och sjukt mycket kärlek.

You Ate My Dog är ett helt fantastiskt band. Och You Ate My Dog är också enligt min uppfattning ett briljant bandnamn. Men nu läggs det åt sidan. Bandet har döpt om sig till Like Torches. Bättre eller sämre? Det beror på hur man ser det. Jag förstår att det gamla namnet kan ses som en aning pubertalt och omoget, och då fungerar Like Torches bättre. Dessutom hoppade keyboardisten Max Faleij av häromsistens, och eftersom han var en så pass tongivande medlem kanske namnbytet är ett sätt att signalera en slags omstart.

Det spelar ingen roll, egentligen. Like Torches kommer garanterat inte att vara ett dugg sämre än You Ate My Dog och de ska snart spela in uppföljaren till fjolårets platta. Den kommer bli hur bra som helst. Det tar jag för givet.

Läs bandets statement här och gå in och gilla Like Torches-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar