lördag 18 juni 2011

Incheckning - metaltown dag ett

Nej, är knappast i rätt stämning för ytterligare en dag på det som är Metaltown. Den logistikansvarige för festivalen förtjänar ett nackskott eller två. Placera Red Stage så att publiken blockerar en viktig gångpassage? Sarkastiska applåder.

Och skyttelbussarna hem? Katastrof. Tjugotusen pers ska ta sig hem samtidigt, och till förfogande finns kanske tio bussar och ingen som helst organisation runt själva påstigningen. Erkänner att jag trängde mig ganska mycket, och ganska fult, men jag orkar inte bry mig. Herregud, var inte hemma förrän närmare fyra ändå, och då hade Ghost avslutat sin spelning ungefär två timmar tidigare.

Katastrofen började redan vid insläpp. Var på plats strax innan tolv - den egentliga öppningstiden - och hade en hyfsad plats i kön. Men nej, på grund av "tekniska problem" kom inte folket in förrän kvart över ett. I regn och isande vind fick vi vänta. Död åt er, arrangörer.

Strunt samma, vi kan tala en smula om gårdagens bandskörd också.

Första titten - osignade Avenir - gjorde hyvens ifrån sig, även om det märks att bandet och dess komponerande inte är helt färdigt och moget. Last View däremot imponerade med en tokröjig spelning, som nästan överträffade Yersinia. Fast sistnämnda är ju ett helt fantastiskt liveband, och så även igår.

All That Remains gjorde en något mer angenäm spelning än den i vintras på KB i Malmö, medan Doctor Midnight And The Mercy Cult mest agerade ett pubertalt, töntigt sömnpiller. Kvällens bästa spelning ägde rum direkt därefter. Cavalera Conspiracy stod för underhållningen.

Anvil - Anvil! - är ett sjutusans band som gjorde en sjutusans spelning. Enkelt som det. Återförenade At The Gates överträffade inte sin förra återförening, den för tre år sedan, dock var de bra som fan. Förstås.

Monsterbokningen System Of A Down lyckades inte slå mina orimligt höga förväntningar på fingrarna (det skulle krävas att de grävde fram favoritlåtar som "Atwa", "Attack" och "Revenga"). Men ändock en konsert väl värd fem års väntan. Totalkaos i publiken, också. Nästan lite läskigt.

Ghost är ett jävla tramsband. Fast med catchiga låtar. Catchiga som fan. Det är enkelt sagt kul att ha sett spektaklet, men hur pass spännande det faktiskt var går att diskutera.

Idag? Volbeat! Parkway Drive! Bring Me The Horizon! Damned Things!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar