söndag 19 juni 2011

Överlevnadsrapport från Metaltown

Mot alla odds är en kombinerad punk- och metalhelg avklarad med livet i behåll. Eller, jag ska inte gnälla. Har trots allt haft ett bekvämt hotell till mitt förfogande. De stackare som campat i skitvädret torde haft det tuffare.

Kredd för att det gick mycket enkelt att komma ombord på en buss efter Volbeats spelning i går kväll.

Men - och detta förtjänar att nämnas om och om och om igen - organisationen i övrigt på årets Metaltown har varit ett, tja, skämt. Åtminstone till viss del.

Placera Red Stage så att dess publik blockerar en viktig gångpassage? Lysande idé! Blev totalkaos varje gång man skulle ta sig förbi. Att säkerhetsvakterna som försökte styra upp det hela var inkompetenta, otrevliga skithögar gjorde inte saken bättre.

Att militant vägra släppa in folk när området faktiskt ska öppna? Bra där. Eller inte.

Helt klart är det så att det nya området knappast är anpassat för de tjugofemtusen biljettinnehavarna. Så är det bara. Minska publikantalet till nästa år eller bygg ut området. Som fan.

Musik? Ja, självfallet.

Stillwell var gårdagens första titt. Klart godkänd frukostunderhållning. Damned Things överträffade fjolårets spelning på Copenhell med råge (även om Scott Ian var med då). Parkway Drives spelning hade totaldominans som honnörsord.

Sex år efter att jag börjat lyssna på dem kan jag äntligen bocka av Arch Enemy från inte sett-listan. Lysande spelning. Angela är en metalgud. Black Dahlia Murder var förvisso på gott humör och peppade, men är annars inte mycket att hurra för.

Desto mer glad blev jag åt Baptized In Blood, som verkade genuint glada över att få göra sin första Sverigespelning någonsin. Bring Me The Horizon gjorde den bästa spelningen jag sett dem göra. Enkelt som det.

Sedan - Avenged Sevenfold, som satte nytt rekord i pinsamhet. Volbeat däremot bjussade på några få, väl valda överraskningar i setlistan och fick ännu en fjäder i världens bästa liveband-hatten.

Till nästa år? Fixa Testament, Machine Head, Chimaira och, öh, Slayer, förstås. Och styr upp den där jävla organisationen. Den logistiskansvarige är en klåpare. Nackskott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar