lördag 6 november 2010

Ur askan i elden

Ungefär så känns det.

Gårdagen lämnade en viss (dock förvånansvärt liten) bakfylla, ringande öron, smärtande trumhinnor och en allmän känsla av utpumpning. Det var alltså så att kvällens första anhalt var Fäladsgården i Lund. Där stod fem band för underhållningen under baneret Sharkbait-turnén, nämligen...

...Six Million Ways, öppningsband tillika lokala hjältar. Spelade fyra låtar och gjorde en för all del hedervärd insats.

...Chastise, kvällens mesta hardcore. Lite som ett gympass. Mycket underhållande.

...Aim for the Sunrise, som dessvärre fegade med rensången och hade två gitarrister som såg sjukt vilsekomna ut. Tur då att bassisten Joel röjde så till den grad att han nästan förstörde inredningen.

...Walking With Strangers, vars debut-EP "Buried dead and done" är bland det bästa som kommit i musikväg i år. Stabil insats i alla avseenden.

...Yersinia, som omgående visade var skåpet skulle stå. Utan att på något vis vilja förringa de fyra föregående bandens insats - det är en enorm klasskillnad mellan de och Yersinia. Sjukt fantastiskt. Mattis Erngren är en fantastisk sångare och en ännu bättre frontman.

Med viss reservation för eventuella felaktigheter (ingen är fullkomlig) bjussar jag på setlistor för Walking With Strangers och Yersinia.

Namnlös introlåt
The provider
Lost
Fucko (ny låt)
Unforgiven
Buried, dead and done
Good things don't come easily
Intro

Den sista sång jag skriver till dig
Om floden var vin
Det vi gav till havet
Hoppas kräftan tar dig
För evigt ung
Repliker
Efter oss syndafloden

Det är coola grejer, det. Hoppas innerligt att Sharkbait blir en årligt återkommande turné. Jag vill ha liknande evenemang i närheten oftare!

I alla fall, ikväll står det annat på agendan. I Helsingborg kommer Royal Republic göra en minispelning i samband med Released: live and unsigned. Som det lättflörtade Royal-fan jag är känner jag naturligtvis att närvaro är obligatorisk. Lite mindre pepp är jag dock inför demobanden Zero Illusions, Trashqueen och Bonedog, men desto mer inför Deftones-minnande Burning Libra.

Fast bäst kommer såklart Royal Republic att vara. True story.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar