fredag 27 maj 2011

Fredagspropaganda

Bara så att ni vet - ordet remix är inte samma sak som massaker.

Åtminstone om man utgår från "Cut up"-versionen av Bring Me The Horizons förra alster, "Suicide season". Originalskivan är förstås svinbra (det kan jag erkänna först nu, när "There is a hell believe me I've seen it, there is a heaven let's keep it a secret" gjort att jag kunnat smälta bandet i allmänhet och förra skivan i synnerhet). På pappret är en skiva bestående av dubstepversioner av vart och vartenda spår inte så där överdrivet spännande.

Men - det fungerar. Det ska ni ha klart för er. Det funkar ruskigt bra, rentav. Om det överträffar den ordinarie versionen? Nja. Nej. Men för den delen kan det vara fin underhållning ändå.

Bäst är förmodligen KC Blitz upphackning av "Chelsea smile".

Således - lägg vantarna på den treskiviga versionen av "Cut up". Paketet utgörs av "Suicide season", "Suicide season: cut up" och en bonus-dvd med livematerial. Fint som snus och en prima investering.

Sedan vill jag också säga följande - om senaste Foo Fighters-plattan, "Wasting light" inte finns i din skivsamling, kan ditt liv aldrig bli komplett. Den kommer garanterat att kampera med Adept, Chemical Vocation, Thursday, Funeral Party, Social Distortion och You Ate My Dog om titeln som 2011s bästa platta.

Ytterligare en rekommendation/befallning? Surfa in på Spotify och lyssna igenom en ep vid namn "The bigger picture; hope", signerad Hagforskvintetten Aim For The Sunrise. Få matchar deras förmåga att klämma ur sig rent sjukligt välkomponerade metalcorestycken.

Sveriges svar på Bring Me The Horizon? Kanske.

Att Aim For The Sunrise når samma framgångar som Sheffieldpågarna vore åtminstone inte alls oförtjänt. Synd bara att ep:n inte finns i fysiskt format. För fan, jag vill ha den i skivsamlingen mellan Aggregate och Alice In Chains!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar