lördag 14 maj 2011

Om kvällens musikutbud

Lars Winnerbäck - Kom
Kom igen, vem älskar inte Lars Winnerbäck? "Kom" är hans fjärde studioalster, där låtskrivaresset bjuder oss på fantastiska bitar som "Kom ihåg mig", "Du får mig" och framför allt den helt ljuvliga "Hugger i sten".

Chemical Vocation - Write this moment
Uddevalla-kvintetten Chemical Vocation är inte bara världens trevligaste snubbar - de är också sanslöst begåvade låtskrivare. Färska släppet "Write this moment" är det kanske bästa som släppts i musikväg år 2011. Var man än tar vägen, kommer låtar som "A case of the mondays", "Speeding heartbeats" och "Someday" alltid att hemsöka ens hjärnbalk.

Pendulum - Immersion
Det i London baserade Australiska drum'n'bass-bandet Pendulum är sextetten som visar att ett gäng metalsnubbar kan prestera sjukt hörvärd elektronisk musik. Bland det mest fascinerande som går att se på en scen. Missa inte!

Aaron Watson - Angels & outlaws
Från Amarillo, Texas, kommer en av country-världens just nu bästa låtskrivare. Aarons låtar är svängiga, catchiga och försedda med välskriven, berättande lyrik. Ha dina dansskor i beredskap.

Band Of Heathens - Band Of Heathens
Musik handlar om inget annat än musik. Austin, Texas-kvintetten Band Of Heathens är samspelta som får och kombinerar americana, country, blues, funk och soul i en sällsynt välkomponerad kompott.

(Texterna ovan är skrivna på ett infoblad som jag placerar vid cd-växlaren inför kvällens släktkalas. Om musiken inte går hem ikväll, är det något allvarligt fel på världen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar